Hårvask: 4 fejl du skal undgå

At vaske dit hår kan virke som det mest basale ritual og måde at pleje din hovedbund på, men selv i brusebadet er der et par faldgruber, du skal undgå, hvis du vil fremme sund hårvækst.

FOR HØJ TEMPERATUR

Hos Mellow Mind går vi op i at give vores hovedbund samme mængde pleje som vores hud. Når du vasker dit hår i brand varmt vand risikerer du at fjerne alle de naturlige olier fra din hovedbund. Det udtørre hovedbunden og giver et mere skrøbeligt hår. Skru derfor lidt ned og vask håret i lunkent vand.

DU VASKER HÅR FOR SJÆLDENT

Ja, du læste rigtigt. Vi oplever at der næsten er gået sport i, at trække hårvasken så mange dage som muligt, men det er langt fra et sundt valg.

Faktorer vi dagligt udsættes for såsom forurening og sved, kan føre til at hårstrået svækkes og får usundt hår til at vokse. Tør sved og døde hudceller opbygges i hårsækkene, sammen med stylingprodukter og danner en hinde der kan føre til en tør, skællende eller kløende hovedbund i ubalance. 

Brug en mild sulfatfri shampoo og balsam som vores egen, der ikke stripper hovedbunden for dens naturlige olie, og kan bruges efter behov. 

OVERFORBRUG AF TØRSHAMPOO

Tørshampoo kan redde en hver travl morgen, men desværre også være en af ​​de hurtigste måder at slide på dit hår og skabe en hovedbund i ubalance. Prøv derfor at undgå den klassiske aerosol tørshampoo der bla. indeholder udtørrende alkoholer, og brug en tørshampoo lavet på naturlige ingredienser som rispulver og tapioca pulver.

DU FORSTÅR IKKE INGREDIENSERNE I DIT PRODUKT

Kender du den følelse af "helt rent hår" efter hårvask? Mange shampooer indeholder sulfater, der fjerner de naturlige olier og fugtbarrieren fra din hovedbund samt hårets gode bakterier, som er nødvendige for at skabe et sundt miljø for vækst. Hvis du kæmper med et tørt eller beskadiget hår, så er det vigtigt at hovedbunden kan opretholde sine naturlige fedtstoffer. 

Læs bagpå emballagen og undgå disse ingredienser for at finde de produkter der er skånsomme for hovedbund og hår:

-Sodium Laureth/Myreth/Lauryl Sulfat

-Natrium Laureth/Lauryl Sulfat

-Ammonium Laureth/Lauryl Sulfat

-ATEA Lauryl Sulfat

-TEA-dodecylbenzenesulfonat

-Sodium Alkylbenzene Sulfonat

-Ammonium eller Sodium Xylenesulfonat

God fornøjelse med din næste hårvask.

Kh. Maria