Sauna: Sådan passer du på dit hår

Hver tirsdag aften er jeg til saunagus i den lokale vinterbadeklub. Et skønt ritual hvor jeg nyder varmen og indåndingerne af cedertræ, mynte eller hvad dagens menu af æteriske olier står på.

Den anden dag spurgte en dame om hun måtte låne min conditioner bar inden hun gik ind i saunaen, og det blev inspirationen til denne artiklen. 

For hvordan påvirker saunaens ekstreme varme vores hår og hovedbund? Er sauna sundt for håret? Tørre varmen håret ud? Skal det være vådt inden vi går ind, og kan man udnytte tiden og de høje grader til et lille hår-velvære-ritual samtidig?

Læs videre og bliv klogere på netop alle disse spørgsmål.

Varmen i saunaen hjælper ikke kun på at lindre stress og smerter, men også med at forbedre blodcirkulationen til din hovedbund og kan derved fremme dit hår og hovedbunds sundhed.  

BESKYT DIT HÅR

Saunaer genererer tør varme, som kan have en skadelig effekt og virke udtørrende på hår og hovedbund hvis du ikke beskytter det korrekt. 

Jeg anbefaler derfor at du fugter dit hår inden du træder ind i saunaen, og endnu bedre tilføjer en conditioner. Jeg bruger selvfølgelig min egen conditioner bar fra Mellow Mind, der med de nærende ingredienser som kakaosmør og broccolifrøolie holder på hårets fugt, men samtidig også virker som en hårkur. Varmen gør nemlig, at din conditioner bar bliver ekstra effektiv. I varmen åbner dine hårstrå sig, og derfor er de mere modtagelige overfor produktet.

SAUNA TIL HÅRVÆKST

Sauna og saunagus fremmer blodgennemstrømningen til hudens overflade og hårsække. Jo mere blodgennemstrømning, jo bedre bliver vilkårene for en sund hovedbund og hårvækst. Blod transporterer effektivt den nødvendige ilt og næringsstoffer til alle dele af vores krop, og det samme gælder vores hovedbund.

Den øget blodgennemstrømning hjælper ikke kun til at dit hår vokser bedre. Den beskytter også effektivt håret mod skader og brud, som kan opstå på grund af forurening, stress eller andre årsager forbundet med vores hektiske livsstil. 

MIT EGET HÅRPLEJERITUAL OG TIPS TIL EN TUR I SAUNA:

1/

Fugt håret og tilføj en conditioner. Sæt håret op i en løs knold, så det ikke udtørre.

2/

Alternativt udnyt tiden ved at lave en gua sha massage af hovedbunden med gua sha kammen. 

3/

Vask efterfølgende håret rent for sved og udskilte affaldsstoffer. Tilføj evt. Mellow Minds Hair & Scalp Serum med B5 og hyaluronsyre for at genoprette fugtbalancen i hovedbunden, og slut af med Hair & Scalp Oil.

God fornøjelse næste gang du skal i sauna - hvad end det er i den lokale svømmehal eller badeanstalt.

Kh. Maria